Tokyo’daki Türk-Kürt kavgasında iki tutuklama

Üye olmak için burayı tıklayın, yazılar doğrudan posta kutunuza gelsin (bilgileriniz gizli tutulur).

25 Ekim 2015 tarihinde Türkiye Tokyo Büyükelçiliği önünde 600 kadar Türk vatandaşı tekme tokat birbirine girerek yüzyılın rezaletini çıkarmıştı. Olay 1 Kasım seçimleri için oy kullanmaya gelenler arasındaki bir kısım Kürt kökenli vatandaşın YPG bayrağı açması ile başlamış, maraza çıkarmak için fırsat kollayan gruplar tarafından Japonya tarihinde emsali iki kez görülmüş bir meydan kavgasına dönüştürülmüştü.

Kavgada ikisi polis 12 kişi yaralanmıştı. Japon televizyonları bu ilkel ve vahşi olayı sabahtan akşama kadar canlı yayınladılar. Gazetelerde de daha sonra büyük haber oldu, hatta bir hafta sonraki Cadılar Bayramı (Halloween) kutlamalarında Türkler canlı bomba patlatabilir diye ilave güvenlik önlemleri alındığı haberleri çıkmıştı.

Bu rezaletin faturası Aichi bölgesinde (Nagoya) hurda işinde çalışan 33 yaşındaki Ercan Bayav ile Saitama’dan Ali Çolak isimli Türk vatandaşlarına kesildi. Bu iki kişi üç gün önce polise karşı gelmek ve şiddet kullanmak suçlarından tutuklandılar. Ali Çolak Kürt kökenli imiş.

Tutukalan Ali Çolak (solda) ve Ercan Bayav (sağda)

Tutukalan Ali Çolak (solda) ve Ercan Bayav (sağda)

Ercan Bayav polise vurduğumu hatırlamıyorum demiş, Ali Çolak ise sopa ile birisine vurdum ama polis olduğunu bilmiyordum diye ifade vermiş. Yaralanan iki Japon polisinden biri 1 hafta diğeri ise 2 hafta hastanede yatmış.

İki Türk vatandaşının tutuklanma anları ve kavgadaki görüntüleri televizyonda böyle verildi– Tıklayın habere ulaşın (video için ayrıca tıklamanız gerek).

1 Kasım seçimleri tüm yurtdışı temsilciliklerimizde olduğu gibi Tokyo büyükelçiliğinde de 25 Ekim Pazar günü yapılmıştı. Tüm dünyada olaysız ve sorunsuz geçen seçim topu topu 3600 Türk’ün yaşadığı Japonya’da, Büyükelçilik önünde Türkler ve Kürtlerin birbirine girdikleri bir sokak savaşına dönmüştü.

Türk vatandaşı olan, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan, ve bu pasaportla vatandaşlık haklarını kullanmak için oy kullanmaya gelen Kürtler Nagoya’dan gelen bir gurubun durup dururken kendilerine saldırdığını söylemişler, kavgaya karışan diğer grup ise Kürt kökenli vatandaşların YPG bayrağı açarak Türk bayrağını indirmeye çalıştığını bu nedenle olayların kontrolden çıktığını ifade etmişlerdi. Görgü tanıkları olayın YPG bayrağı açılması ile başladığını teyid etmişlerdi.

Haziran seçimlerinde Japonya’dan %60 HDP oy oranı çıkmıştı. Bu durumu propaganda amacı olarak kullanmak isteyen Kürt asıllı vatandaşlar ile, olayı namus meselesi yapan milliyetçi guruplar birbirlerine bilenerek gitmişler. Olayın aslı bu. Kavga unutuldu gitti, fatura bu ikisine kesilecek. Japon polisi daha başka tutuklamalar da yapabilir sorgulama sonrası.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Kavga hakkındaki önceki yazı için burayı tıklayın

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Yorum bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s